Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů – Bc. František Vacek
Bc. František Vacek
Master's thesis
Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů
Influence of selected varieties of wheat on the ileal digestibility of starch and crude protein on the broiler chickens
Anotácia:
Produkce drůbežího masa má v České republice a ve světě stoupající trend. Je to zapříčiněno hlavně vysokou výkrmovou schopností, krátkým reprodukčním intervalem, dobrými dietetickými vlastnostmi masa a účinností přeměny živin. Drůbež se vyznačuje vyšší rychlostí procesů trávení a vstřebávání. Pšenice (Triticum aestivum) je dominantní obilovinou v řadě zemí světa včetně České republice. V ČR bývá zkrmována …viacAbstract:
Poultry meat production has an increasing trend in the world and Czech Republic also. It is caused mainly by the high poultry fattening performance, short reproduction period, good nutritonal traits of poultry meat and efficient conversion of the nutrients. Higher rate of digestion processes and nutrient absorption are typical for poultry. Wheat (Triticum aestivum) is predominant grain crop in many …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VACEK, František. \textit{Vliv vybraných odrůd pšenice seté na ileální stravitelnost škrobu a dusíkatých látek u kuřecích brojlerů}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/4l7nd8/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Práce na příbuzné téma
-
Ileální stravitelnost vápníku v závislosti na tvorbě skořápky
Jaromír Jaroš -
Vliv zbytků po zpracování technického konopí na senzorickou kvalitu kuřecího masa
Tomáš Macek -
Ověření možnosti stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu metodou NIR
Eliška Humplová -
In vitro stanovení stravitelnosti hrubého proteinu a škrobu zrna pšenice upraveného extruzí
Jana Bártíková -
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Pavla Gregorová -
Hodnocení odrůd pšenice seté pro ekologický způsob hospodaření
Eliška Suchomelová
Názov
Vložil
Vložené
Práva