Jakost a zpeněžování jatečných prasat – Milan Balaštík
Milan Balaštík
Bakalářská práce
Jakost a zpeněžování jatečných prasat
Quality and realization of carcass pigs
Anotace:
Práce se zabývá problematikou jakosti vepřového masa a jeho zpeněžováním SEUROP systémem. Základním hodnotícím kritériem je zde podíl svaloviny. Ta se zjišťuje uznávanými metodami klasifikace. Tyto metody využívají povolená měřítka a přístroje. Měření pak vycházejí z pomocných hodnot na jatečném těle. Zjištěné hodnoty jsou dosazeny do regresních rovnic. Výsledkem je podíl libového masa v jatečném těle …víceAbstract:
The main topic of this bachelor thesis is the quality of pig meat and its realisation by the SEUROP system. The basic evaluate criteria is the lean meat share what is determined by the confirmed methods of classification. These methods use acceptable scales and devices. Each measurement goes from auxiliary values of carcasses body. Values established by measurement are placed into the regressive equations …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 3. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Kateřina Kovářová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Česká zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaBakalářský studijní program:
Provoz a ekonomika
Práce na příbuzné téma
-
Objektivní klasifikace jatečných těl prasat
Jiří Sklenář -
Obchodní zatřídění jatečných prasat podle SEUROP - systému
Monika Červená -
Analýza klasifikace jatečně upravených těl prasat na vybraných jatkách
Renáta JANDOVÁ -
Zhodnocení metod klasifikace jatečných prasat
Kateřina Čížková -
Využití aparativni klasifikace jatečných prasat v praxi
Tomáš Galuška -
Vliv technologie ustájení na zpeněžování jatečných prasat systémem SEUROP
Jiří Sklenář -
Vliv jakosti na zpeněžování jatečných prasat
Marta Topurko -
Jakost a zpeněžování jatečných prasat
Michaela Nováková
Název
Vložil
Vloženo
Práva