Mléko ve výživě a jeho vliv na lidské zdraví – Bc. Lucie Špačková
Bc. Lucie Špačková
Bakalářská práce
Mléko ve výživě a jeho vliv na lidské zdraví
Milk in nutrition and his influence on human health
Anotace:
Životní prostředí a životní styl ovlivňují zdravotní stav obyvatelstva až z 60 %, z toho 40 % patří výživě. Tato práce je specificky zaměřena na vliv mléka na zdraví populace. Jsou zde uvedeny obecné informace týkající se nejen složení a struktury kravského, kozího a lidského mléka a jeho technologických úprav, ale zejména informace o možných patogenních mikroorganismech vyskytujících se v mléce, které …víceAbstract:
The environment and lifestyle affect the health state of population by up to 60 %, 40 % of which is the nutrition effect. This work focuses particularly on the effect of milk on the health of population. It includes general information considering not only the composition and structure of cow and goat milk and technological processing but also information about possible pathogenic microorganisms occures …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
- Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Špačková, Lucie. Mléko ve výživě a jeho vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mateřské mléko a jeho náhražky
Marie Pettíková -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Mléčné výrobky vhodné pro spotřebitele s laktózovou intolerancí
Nela Kumová -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková -
Prevalence potravinové intolerance a alergie u dospělé populace ČR
Marta CHUDOBOVÁ TVRDÍKOVÁ -
Alergie na mléko a snižování rizika jejího vzniku
Lucie KONEČNÁ -
Význam mléka a jeho složek ve výživě a ve vztahu k alergiím a intoleranci.
Petra Dědinová