Bc. Lucie Špačková

Bakalářská práce

Mléko ve výživě a jeho vliv na lidské zdraví

Milk in nutrition and his influence on human health
Anotace:
Životní prostředí a životní styl ovlivňují zdravotní stav obyvatelstva až z 60 %, z toho 40 % patří výživě. Tato práce je specificky zaměřena na vliv mléka na zdraví populace. Jsou zde uvedeny obecné informace týkající se nejen složení a struktury kravského, kozího a lidského mléka a jeho technologických úprav, ale zejména informace o možných patogenních mikroorganismech vyskytujících se v mléce, které …více
Abstract:
The environment and lifestyle affect the health state of population by up to 60 %, 40 % of which is the nutrition effect. This work focuses particularly on the effect of milk on the health of population. It includes general information considering not only the composition and structure of cow and goat milk and technological processing but also information about possible pathogenic microorganisms occures …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 8. 2011
  • Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Špačková, Lucie. Mléko ve výživě a jeho vliv na lidské zdraví. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin