Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské – Bc. Eva Kotásková
Bc. Eva Kotásková
Diplomová práce
Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské
Determination of Polyphenols, Flavonoids and Antioxidant Activity Study of Flour with Eragrostis tef
Anotace:
Cílem práce bylo stanovit vybrané chemické parametry miličky habešské a vybrané chemické parametry miličky ve směsi s pšeničnou moukou v daném poměru. V těchto vzorcích byly stanoveny následující parametry: celkový obsah polyfenolů, flavonoidů a antioxidační aktivita metodami ABTS a DPPH. Mimo to byly vypracovány příslušné extrakční postupy pro stanovení výše jmenovaných chemických charakteristik. …víceAbstract:
The aim of this study was to evaluate some chemical parameters in Eragrostis tef and in flour mixtures with Eragrostis tef. The total polyphenols and flavonoids content and antioxidant activity (using ABTS and DPPH methods) were determined in Eragrostis tef and in mixtures of tef and wheat flour in appropriate ratio. Instead of that, the optimal extraction processes were tested to determine characteristics …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2014
Zveřejnit od: 24. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOTÁSKOVÁ, Eva. \textit{Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/54ch4w/.
Jak správně citovat práci
Kotásková, Eva. Stanovení polyfenolů, flavonoidů a studie antioxidační aktivity u směsí mouk miličky habešské. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Chemické složení miličky habešské
Jitka Hájková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová