Biologicky účinné molekuly v superpotravinách – Hana Kosová
Hana Kosová
Bakalářská práce
Biologicky účinné molekuly v superpotravinách
Biological active compounds in superfoods
Anotace:
Superpotraviny jsou skupinou potravin bohatých na různé zdraví prospěšné látky, mezi které patří například vitaminy, antioxidanty, minerální látky, ale i beta-glukany a nenasycené mastné kyseliny. Nenasycené mastné kyseliny jsou karboxylové kyseliny, které mají ve svém uhlíkatém řetězci jednu či více dvojných vazeb. Dle počtu těchto vazeb jsou dále děleny na mononenasycené mastné kyseliny, jež ve své …víceAbstract:
Superfoods are group of food rich in a variety of healthy substances including vitamins, antioxidants, minerals, as well as beta-glucans and unsaturated fatty acids. Unsaturated fatty acids are carboxylic acids that have one or more double bonds in their carbon chain. According to the number of these bonds, they are further divided into monounsaturated fatty acids, which have only one double bond …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Luboš Paznocht, Ph.D.
- Oponent: Markéta Houdková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Nutritional potential of new oat and spring wheat cultivars
Kshitiz Pokhrel -
Nutriční kvalita lesních plodů
Jana Borovičková -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nutriční a technologická kvalita semen konopí setého
Jaroslava PŮLPYTLOVÁ -
Daňové aspekty EPA a.s. 2009-2010
Šimon Klomínek -
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení 16 indikátorových polycyklických aromatických uhlovodíků dle US EPA ve vodě pomocí HPLC-PDA-FLD.
Pavel PILÍK
Název
Vložil
Vloženo
Práva