Bc. Michaela Brychtová

Master's thesis

Aplikace kolagenu do masných výrobků

Application of Collagen in Meat Products
Abstract:
Tato diplomová práce v teoretické části pojednává především o aplikaci různých forem kolagenu v potravinářství, lékařství a kosmetologii. Experiment se zabývá přídavky kolagenního hydrolyzátu do jemně mělněných masných výrobků. Je zkoumán jeho vliv na významné technologické vlastnosti, jako jsou ztráty vařením, pH, vaznost vody a texturní parametry tvrdost, tuhost, kohezivnost a gumovitost. První část …more
Abstract:
The theoretical part of this thesis deals primarily with the application of various forms of collagen in food, medicine and cosmetology. The experimental part deals with additions of collagen hydrolyzate in finely minced meat products. The impact on significant technological properties, such as cooking loss, pH, water binding capacity and textural characteristics hardness, toughness, cohesiveness and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2014
Accessible from:: 23. 5. 2014

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Brychtová, Michaela. Aplikace kolagenu do masných výrobků. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 23.5.2014

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 23. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe