Bc. Filip Nevěděl

Diplomová práce

Vliv délky kontaktu rmutu na parametry červených vín

The impact of length of must contact on parameters of red wine
Anotace:
Diplomová práce se zabývá délkou macerace červeného vína a parametrům, které macerování rmutu přinese. Teoretická část popisuje strukturu hroznu, látky obsažené v semenech, maceraci, termín sklizně, antioxidanty a fenolické látky. V experimentální části proběhl pokus na výrobu červeného vína dvěma variantami, klasická metoda versus delší doba macerace. Po dobu 6 měsíců byly odebírány vzorky, které …více
Abstract:
The master thesis deals with study of lenght of maceration of red wine and it´s analytical parameters. In theoretical part a structure of grape cluster, seed´s chemical compounds, maceration, date of harvest, antioxidants and phoenolic compounds are described. In the practical part an experiment carried out: classical method of red wine production versus prolonged maceration with grape skins. Samples …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Oponent: Ondřej Stejskal, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství