Vliv délky kontaktu rmutu na parametry červených vín – Bc. Filip Nevěděl
Bc. Filip Nevěděl
Diplomová práce
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry červených vín
The impact of length of must contact on parameters of red wine
Anotace:
Diplomová práce se zabývá délkou macerace červeného vína a parametrům, které macerování rmutu přinese. Teoretická část popisuje strukturu hroznu, látky obsažené v semenech, maceraci, termín sklizně, antioxidanty a fenolické látky. V experimentální části proběhl pokus na výrobu červeného vína dvěma variantami, klasická metoda versus delší doba macerace. Po dobu 6 měsíců byly odebírány vzorky, které …víceAbstract:
The master thesis deals with study of lenght of maceration of red wine and it´s analytical parameters. In theoretical part a structure of grape cluster, seed´s chemical compounds, maceration, date of harvest, antioxidants and phoenolic compounds are described. In the practical part an experiment carried out: classical method of red wine production versus prolonged maceration with grape skins. Samples …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Oponent: Ondřej Stejskal, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Izolace fenolických látek z Morus alba a jejich možné využití v topické aplikaci
Helena Cagašová -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Vliv předfermentační macerace u výroby červených vín
Tadeáš Teplý -
Studená před-fermentační macerace ve výrobě červených vín
Jiří Blasch -
Basic parameters of the must of the vine
Tomáš Výmola -
Vliv délky kontaktu rmutu na parametry oranžových vín
Vladimír Škrábek