Analýza vitaminu K v potravinách – Bc. Stanislava Lopatová
Bc. Stanislava Lopatová
Bakalářská práce
Analýza vitaminu K v potravinách
Vitamin K analysis in foodstuffs
Anotace:
Tato práce představuje souhrn informací o vitaminu K, jeho objevu, praktickém stanovení a významu v organismu živočichů i člověka. V první části práce je sepsán úvod o vitaminech a zařazení vitaminu K, včetně jeho historie. Druhá část je zaměřena na popis vitaminu K, jeho fyzikálně-chemických vlastností a přirozený výskyt. Popsány jsou i účinky vitaminu K na lidský organismus a stavy, které nastávají …víceAbstract:
This thesis presents summary of information about vitamin K, its history and importance in animals and humans organisms. First part of the work provides general information about vitamins focused especially on the vitamin K. Second part describes physical and chemical properties of vitamin K, and its origin in nature. In this part the relations between loose or excess of vitamin K in human organism …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 6. 2010
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2010
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lopatová, Stanislava. Analýza vitaminu K v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Citlivé detekční metody pro stanovení vitamínu K v biologickém vzorku
Vendula Michalicová -
Vývoj senzoru pro stanovení koncentrace vitamínu K
Soňa Záluská -
Hladiny vitamínu D ve vztahu k respiračním onemocněním dětí do 19 let
Petr KRAUS -
Vliv aplikace vitaminu K po porodu na hodnoty novorozeneckého ikteru
Barbora ŘEŽÁBKOVÁ