Bc. Zuzana NOHÁLOVÁ

Bachelor's thesis

L-carnitin jako aditivum potravinových doplňků

The use of L-carnitine like food supplements
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti použití L-carnitinu jako aditiva potravinových doplňků. Zabývá se teorii aminokyselin a peptidů, výskytem a fyziologii L-carnitinu, jeho vlivem na lidské zdraví. Dále se věnuje výběru metod pro potencionální stanovení L-carnitinu.
Abstract:
The thesis present possibilities to use of L-carnitine as aditive of food supplements. It will be describe theory of aminoacids and peptids. It deal with occurence and physiology of L-carnitine its influence on humain health. Hereafter the thesis will focus on insert selection methods for its analysis.
 

Kľúčové slová

L-karnitin aminokyseliny IEC HPLC
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006
Zverejniť od: 31. 5. 2006
Identifikátor: 2294

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 22. 6. 2006
  • Vedúci: prof. Ing. Ignác Hoza, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NOHÁLOVÁ, Zuzana. L-carnitin jako aditivum potravinových doplňků. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 31. 05. 2006

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 31. 5. 2006 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.