Vliv obsahu reworku na konzistenci tavených sýrů – Bc. Romana Popková
Bc. Romana Popková
Master's thesis
Vliv obsahu reworku na konzistenci tavených sýrů
Effect of Rework on the Consistency of Processed Cheese
Abstract:
Cílem práce bylo sledování a zhodnocení viskoelastických vlastností modelových vzorků tavených sýrů, vyrobených s přídavkem různého množství reworku (0,0; 2,5; 5,0; 10,0; 15,0; 20,0 % w/w). Dalším sledovaným parametrem byl způsob výroby, neboť jedna skupina vzorků byla vyráběna za laboratorních podmínek s nepřímým ohřevem a při rychlosti míchání 3000 otáček za minutu. Druhá skupina vzorků byla vyrobena …moreAbstract:
The aim of this work was to monitor and evaluate the viscoelastic properties of model processed cheeses samples produced with the addition of different amounts of rework (0,0; 2,5; 5,0; 10,0; 15,0; 20,0 % w/w). Another followed parameter was the production method because one group of samples was manufactured in laboratory under indirect heating with agitation speed 3000 rpm. The second group of samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2018
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Popková, Romana. Vliv obsahu reworku na konzistenci tavených sýrů. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Skenovací elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Michal Gerža -
Rastrovací elektronová mikroskopie jako technika pro analýzu povrchu vzorků
Michaela Juříková -
Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Filip Zhorný -
Elektronová mikroskopie na biologických vzorcích
Kateřina Adámková -
Rozpoznávání tloušťky nanovláken: vizualizace vláken imitující data ze skenovací elektronové mikroskopie
Ondřej Mach -
Komplexní studium mikrostruktury heterogenních materiálů kombinací skenovací a transmisní elektronové mikroskopie
Lukáš Koláčný -
Využití dynamické mechanické analýzy jakožto doplňkového modulu oscilační reometrie pro hydrogelové systémy
Jiří Kopecký -
Vliv furcellaranu a kappa-karagenanu na konzistenci tavených sýrů s přídavkem draselných solí
Natálie Lyčková