Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva – Bc. Simona Kahlichová
Bc. Simona Kahlichová
Master's thesis
Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva
Influence of salt (NaCl) on the quality of common pastry
Anotácia:
Cílem diplomové práce „Vliv obsahu soli (NaCl) na kvalitu běžného pečiva“ bylo zjištění, zda snížení obsahu soli má vliv na kvalitu těsta a výsledného produktu. Teoretická část se zabývá charakteristikou běžného pečiva, surovinami pro jeho výrobu a zejména soli, jejími druhy, legislativou, potřebou, spotřebou, úloze v pečivu a vlivem na organismus člověka a možné nežádoucí účinky při vysokém příjmu …viacAbstract:
The goal of the diploma thesis on “Influence of salt (NaCl) on the quality of common pastry” if reducing the salt content affects the quality of the dough and the final product. The theoretical part deals with the characteristics of common pastry, raw materials for its production and especially salt, its types, legislation, need, consumption, role in bread and the impact on the human body and possible …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jindřiška Kučerová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení základních jakostních charakteristik vybraných vzorků čokolády pomocí senzorické analýzy a fyzikálních metod
Andrea Budínová -
Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy
Lucie Marková -
Stanovení kvality vodních melounů v závislosti na jejich chemických, fyzikálních a senzorických vlastnostech
Lucie Nováková -
Stanovení výživové hodnoty masných výrobků
Markéta Piechowiczová -
Profil aminokyselin v alternativních proteinových doplňcích stravy určených pro sportovní výživu a jejich senzorická přijatelnost u různých skupin konzumentů.
Sabina Špičková -
Identifikace plýtvání a návrh možnosti eliminace plýtvání ve firmě Svoboda a Březík pečivo s.r.o.
Jan Svoboda -
Racionalizace výrobních procesů a eliminace plýtvání ve společnosti Svoboda a Březík - pečivo s.r.o.
Jan Svoboda -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Adéla HANUŠOVÁ