Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor – Bc. Alena Balarinová
Bc. Alena Balarinová
Diplomová práce
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor
Possibilities of using NIR spectroscopy for the determination of selected parameters in potatoes
Anotace:
Trendem současné doby v analytické chemii je zavádění instrumentálních metod, které jsou rychlé a ekonomicky nenáročné. Tento proces se samozřejmě nevyhnul ani oblasti chemie brambor, a to použitím optické metody -- NIR spektroskopie. Diplomová práce se proto zaměřuje na analýzu základních nutričních a nejčastěji stanovovaných parametrů bramborových hlíz (sušina, škrob, dusíkaté látky a redukující …víceAbstract:
Current trends in analytical chemistry is the introduction of instrumental methods that are quick and economical. This process is obviously not avoid potato field of chemistry, using optical methods - NIR spectroscopy. This thesis therefore focuses on the analysis of basic nutrition and most of all the determined parameters of potato tubers (dry matter, starch, N-substances and reducing sugars) using …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělské inženýrství
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Lucie Režná -
Využití NIR senzorů v systému precizního zemědělství.
Lukáš Čech -
Využití spektroskopie v blízké infračervené oblasti ke sledování skladby mastných kyselin v řepce olejné
Tereza KŘESINOVÁ -
Studium autenticity koření a kořenících přípravků
Václav Štursa -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková
Název
Vložil
Vloženo
Práva