Tomáš Slavík

Bachelor's thesis

Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků

Antioxidant properties of dairy products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi mléka a mléčných výrobků a formou literární rešerše přináší teoretický přehled o antioxidační aktivitě a kapacitě, o volných radikálech a oxidačním stresu. Dále se zabývá antioxidačními látkami v mléce a mléčných výrobcích, jejich rozdělením a podrobným popisem. Jsou zde také popsány různé faktory, které mohou ovlivňovat antioxidační kapacitu …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with the antioxidant properties of milk and dairy products and presents a theoretical overview of antioxidant activity and capacity, free radicals and oxidative stress in the form of a literature research. It also discusses the antioxidant substances in milk and dairy products, their distribution and detailed description. Various factors that may influence the antioxidant …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Zuzana Lazárková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta