Tomáš Slavík

Bakalářská práce

Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků

Antioxidant properties of dairy products
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidačními vlastnostmi mléka a mléčných výrobků a formou literární rešerše přináší teoretický přehled o antioxidační aktivitě a kapacitě, o volných radikálech a oxidačním stresu. Dále se zabývá antioxidačními látkami v mléce a mléčných výrobcích, jejich rozdělením a podrobným popisem. Jsou zde také popsány různé faktory, které mohou ovlivňovat antioxidační kapacitu …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with the antioxidant properties of milk and dairy products and presents a theoretical overview of antioxidant activity and capacity, free radicals and oxidative stress in the form of a literature research. It also discusses the antioxidant substances in milk and dairy products, their distribution and detailed description. Various factors that may influence the antioxidant …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Oponent: Zuzana Lazárková, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta