Kamila Prouzová
Bachelor's thesis
Barvení potravin v průběhu času
Foodstuff colouring change over time
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou barviv používaných v potravinářském průmyslu. Byla prostudována dostupná literatura a další informační zdroje týkající se historie barvení potravin, rozdělení barviv, jejich vlastností, chemického složení a využití. Pozornost je rovněž věnována zdravotním aspektům při používání syntetických a přírodních potravinářských barviv spolu s uvedením příslušné …viacAbstract:
This thesis deals with characteristics of colorants used in food industry. As a reliable source has been used available technical literature and another information sources regarding history of food colorants, distribution of colorants and their nature, chemical composition and use. Medical and legislative aspects of usage of artificial and natural food colorants are also taken in consideration. Determination …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 6. 2018
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Jan Fischer, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Prouzová, Kamila. Barvení potravin v průběhu času. Pardubice, 2018. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Martin ŠPINKA -
Studium interakcí vybraných potravinářských barviv s mědí(II) s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Venuše KOMJATIOVÁ -
Syntetická barviva ve stravě dětí
Daniela Malířová -
Potravinářská barviva
Nikola Králová -
Barviva v potravinovém průmyslu a jejich získávání
Štěpán Martinek -
Přírodní barviva pro barvení textilu
Dominik Toman -
Vliv pH na potravinářská barviva
Radovan Abudayyeh -
Košenila - historie a současnost barviva
Barbora Štefanová