Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie – Martin ŠPINKA
Martin ŠPINKA
Bakalářská práce
Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Simultaneous determination of food dyes using UV/Vis spectrophotometry
Anotace:
Abstrakt Bakalářská práce je zaměřena na simultánní stanovení syntetických potravinářských barviv metodou derivační UV/Vis spektrofotometrie. V teoretické části je uveden přehled potravinářských barviv přírodních i syntetických a metody pro jejich stanovení se zaměřením na derivační UV/Vis spektrofotometrii. Experimentální část je zaměřená na vypracování metodiky pro stanovení azorubinu, sunset yellow …víceAbstract:
Abstract This bachelor thesis is focused on simultaneous determination of synthetic food dyes by derivative UV/Vis spectrophotometry. The theoretical part contains an overview of food dyes - natural and synthetic and methods for their determination with focus on derivative UV/Vis spectrophotometry. The experimental part is focused on establishment of the methodology for determination of azorubine, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 7. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Ľuboš Vrtoch, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠPINKA, Martin. \textit{Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie}. Online. Bakalářská práce. Ústí nad Labem: Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, Přírodovědecká fakulta. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/bpvqlk/.
Jak správně citovat práci
ŠPINKA, Martin. Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie. Ústí nad Labem, 2017. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Toxikologie a analýza škodlivin
Práce na příbuzné téma
-
Studium interakcí vybraných potravinářských barviv s mědí(II) s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Venuše KOMJATIOVÁ -
Amarant jako netradiční potravina ve výživě člověka
Irena ŠESTÁKOVÁ -
Amarant ve výživě člověka.
Hana KAZÍKOVÁ -
Výzkum terapeutických semiokluzních hlasových cvičení a postavení hlavy při zpěvu
Pedro AMARANTE ANDRADE -
Charakteristika a vlastnosti amarantu
Eva SZAROWSKÁ -
Chemické a senzorické hodnocení výrobků na bázi amarantu a merlíku
Iveta TRÁVNÍČKOVÁ -
Vliv kombinací fosforečnanů a amarantu na technologické vlastnosti masných výrobků
Eliška Gurská