Bc. Ing. Markéta Janík Piechowiczová

Doctoral thesis

Inovace receptur masných výrobků s ohledem na nutriční hodnotu

Inovation of meat product recipes with regard to their nutritional value
Abstract:
2.Literární přehled je věnován aktuálním možnostem inovace masných výrobků s ohledem na jejich nutriční hodnotu a zdraví konzumenta. Jednotlivé kapitoly se zaměřují na základní i vedlejší suroviny pro výrobu. Je popsáno, jakým způsobem suroviny ovlivňují nutriční hodnotu, a pokud je to žádoucí, jsou popsány možnosti jejich úpravy, nebo úplné či částečné náhrady. V návaznosti na literární přehled byla …more
Abstract:
The literature review focuses on the current possibilities of innovation of meat products with regard to their nutritional value and consumer health. The chapters focus on basic and secondary raw materials for production. It is described how the raw material affect the nutritional value. Options for modification or total or partial replacement of raw material are described. Following the literature …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 4. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Robert Gál, Ing., Ph.D., Pavel Smetana, doc. Ing., Miroslav Kročko, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Doctoral programme / field:
Food Technology / Properties and Processing of Agricultural Materials and Products