Vliv dvouletého skladování na jakost tavených sýrů – Bc. Martina ZVONKOVÁ
Bc. Martina ZVONKOVÁ
Diplomová práce
Vliv dvouletého skladování na jakost tavených sýrů
Effect of 2-year storage on processed cheese quality
Anotace:
V současnosti jsou tavené sýry součástí bojových dávek potravin armád zemí NATO. Tyto bojové dávky potravin slouží pro zabezpečení stravování příslušníků Armády ČR a členů Integrovaného záchranného systému v krizových situacích. Cílem práce bylo zkoumání změn u sterilovaných tavených sýrů v průběhu 24 měsíců při třech různých skladovacích teplotách (6°C; 23°C a 40°C). Pro statistické zpracování kompletního …víceAbstract:
In present time, the part of the combat rations of armies of NATO countries there is the processed cheese. These combat rations are used for food emergency boarding of members of Army of the Czech Republic and integrated rescue system at their operation assignment. The aim of the work was study changes of sterilized processed cheeses within 24 moths of storage at three different temperatures (6°C; …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2008
Identifikátor:
8081
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ZVONKOVÁ, Martina. Vliv dvouletého skladování na jakost tavených sýrů. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 20. 05. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza vybraných ukazatelů kvality mléka a jejich vliv na výtěžnost a senzorické vlastnosti čerstvých sýrů
Michaela PLONER -
Vliv kombinace účinků teploty a ASVK uplatňovaných v technologii výroby vín na jeho chemickou a senzorickou kvalitu
Lukáš Červinka -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ -
Vliv volby kvasinek na chemické a senzorické parametry vína
Jiří Deml -
Porovnání senzorických a analytických parametrů vín z Anglie a Moravy
Klára Klimecká -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv ochucující složky na fyzikálně-chemické, senzorické a mikrobiologické vlastnosti kozího jogurtu
Tomáš Krejča