Výroba sýrových analogů metodou 3D tisku – Bc. Sára Karpsteinová
Bc. Sára Karpsteinová
Diplomová práce
Výroba sýrových analogů metodou 3D tisku
The production of cheese analogues through 3D printing
Anotace:
Hlavním tématem diplomové práce je výroba sýrových analogů a jejich následný 3D tisk. První kapitola práce pojednává o obecné charakteristice sýrových analogů, jako například důvody a výhody výroby sýrových analogů. Sýrové analogy jsou částečně/pouze rostlinného původu, které maximálně napodobují vzhled, texturu a chuť živočišných produktů. Další část práce je zaměřena na vstupní suroviny, rozdělení …víceAbstract:
The main topic of the thesis is the production of cheese analogues and their subsequent 3D printing. The first chapter of the work discusses the general characteristics of cheese analogues, such as the reasons and advantages of producing cheese analogues. Cheese analogues are partly/only of vegetable origin, and they mimic the appearance, texture and taste of animal products as much as possible. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Míšková, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Klára Zlomková -
Využití metody 3D tisku pro výrobu sýrových analogů
Martin Dočkal -
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Tereza Erbenová -
Posouzení senzorické kvality vybraných sýrových analogů
Tereza Koníčková