Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách – Bc. Hana Krišová
Bc. Hana Krišová
Master's thesis
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Rheological properties of liquid egg masses at pasteurization temperatures
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem doby skladování a pasterační teploty na fyzikální a reologické vlastnosti slepičích žloutků, bílků a melanží. K experimentům byla použita vejce čerstvá i vejce skladována po dobu 4 týdnů při nekolísavé teplotě 4 °C. Tekuté vaječné hmoty pak byly dále pasterovány. Žloutek při teplotě 65 °C, bílek při 57 °C a melanž při 64,5 °C. V práci je popsán vliv délky skladování …moreAbstract:
This diploma thesis deals with the influence of storage time and pasteurization temperature on the physical and rheological properties of chicken yolks, egg whites and melange. Fresh eggs were used for the experiments and eggs were stored for 4 weeks at a constant temperature 5 ° C. The liquid egg masses were then further pasteurized. Yolk at 65 ° C, protein at 57 ° C and melange at 64.5 ° C. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KRIŠOVÁ, Hana. \textit{Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/6b1p6f/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková -
Vliv organických i anorganických aditiv na chemicko-fyzikální vlastnosti biopolymerních substrátů pro tkáňové inženýrství
Martin Kohoutek -
Vliv nahrazení kameniva asfaltovým recyklátem na mechanické a chemicko-fyzikální vlastnosti betonu
Vojtěch Zmek -
Vlastnosti kvaziperiodických erupcí v galaktických jádrech
Martin Mondek -
Vliv hydrolýzy na chemické a fyzikální vlastnosti PAN hydrogelů
Radim Binar -
Vliv bodových defektů na stabilitu a mechanické vlastnosti nitridů a oxidů
Nikola Koutná