Korea - stravování jako součást kultury národa – Dorota Danielová
Dorota Danielová
Bakalářská práce
Korea - stravování jako součást kultury národa
Korea - gastronomy as a part of cultural herritage
Anotace:
Práce pojednává o významu stravování v rámci korejské kultury a jeho význam a možné způsoby využití v cestovním ruchu. Každá národní gastronomie je něčím specifická a tyto specifika jsou zde také charakterizovány, jak z pohledu skladby stravy, tak z pohledu tradic a etikety stolování.Abstract:
My thesis is about Korean cuisine, its ingredients, preparation methods and also traditions connected with preparation and consumption of food. I'm describing the importance of gastronomy in Korean culture, but also its importance and possibilities in tourism.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 11. 2011
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/30766
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2012
- Vedoucí: Lena Mlejnková
- Oponent: Alexey Kondrashov
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/30766
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Cestovní ruch a regionální rozvoj
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Vzdělávání a zvyšování kvalifikace v oblasti služeb (hotelnictví, gastronomie, cestovní ruch)
Olga Knekht -
Gastronomie jako nástroj rozvoje cestovního ruchu
Karina Zaitseva -
Boeing 747: Ikona leteckého průmyslu a jeho globální dopad na cestovní ruch
Pavlína Šedá -
Rybářské eventy ve světle gastronomie a cestovního ruchu
Zuzana Nešetřilová -
Regionální gastronomie a regionální produkty a jejich využití v cestovním ruchu
Michal Brandl -
Propojení gastronomie zemí V4 do kulturní stezky
Adam Mezihorák -
Gastronomie a cestovní ruch - zájezdy pro gurmány
Tatiana Agafontseva