Jiří Ludvík

Bachelor's thesis

Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku

Influence of Used Culture on Selected Parameters of Cheese Packaged in Food Wax
Abstract:
Cílem práce bylo sledovat vliv použité kultury na kvalitu přírodního sýra holandského typu zabaleného v potravinářském vosku. Kmen Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 byl použit jako producent biogenních aminů (šarže Pv) a jako degradér biogenních aminů byl použit kmen Lactobacillus casei CCDM 198 (šarže Dv). Současně byla vyrobena kontrolní šarže bez těchto kmenů (Kv). Sýry zrály po dobu 84 …more
Abstract:
The aim of this study was to investigate influence of used culture on quality of cheese packaged in food wax. Strain Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (batch Pv) was used as a producer of biogenic amines and strain Lactobacillus.casei CCDM 198 (batch Dv) was used as a degrader. At the same time control batch (Kv) was produced. Ripening of cheese took 84 days. During this process, analysis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Ludvík, Jiří. Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies