Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku – Jiří Ludvík
Jiří Ludvík
Bachelor's thesis
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku
Influence of Used Culture on Selected Parameters of Cheese Packaged in Food Wax
Abstract:
Cílem práce bylo sledovat vliv použité kultury na kvalitu přírodního sýra holandského typu zabaleného v potravinářském vosku. Kmen Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 byl použit jako producent biogenních aminů (šarže Pv) a jako degradér biogenních aminů byl použit kmen Lactobacillus casei CCDM 198 (šarže Dv). Současně byla vyrobena kontrolní šarže bez těchto kmenů (Kv). Sýry zrály po dobu 84 …moreAbstract:
The aim of this study was to investigate influence of used culture on quality of cheese packaged in food wax. Strain Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (batch Pv) was used as a producer of biogenic amines and strain Lactobacillus.casei CCDM 198 (batch Dv) was used as a degrader. At the same time control batch (Kv) was produced. Ripening of cheese took 84 days. During this process, analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LUDVÍK, Jiří. \textit{Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/6cdbzc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ludvík, Jiří. Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita mléka pro výrobu sýrů
Jan Korous -
Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.
Zuzana ŽIŽKOVÁ -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Heterocyklické aminy
Klára Mudráková -
Biogenní aminy
Magda Janoušková