Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků – Alice Čalová
Alice Čalová
Bachelor's thesis
Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků
Monitoring of Selected Parameters of Model Sausages Samples
Anotácia:
Teoretická část bakalářské práce se zabývá složením masa a jeho vlastnostmi, které ovlivní finální produkt fermentovaného masného výrobku. Dále popisuje teorii jejich samotné výroby včetně použití vstupních surovin. Také je zde zmíněno téma mikroflóry a její úloha při zrání výrobku a její možná negativa. Samotný experiment zahrnuje výrobu fermentovaných masných výrobků v praxi, kdy byly vyrobeny 4 …viacAbstract:
The theoretical part of this bachelor thesis is about the composition of meat and its characteristics that influence the final product of the fermented meat products. It describes the technology of making meat products. It includes the role of microflora in the fermentation process and its negative properities. The experiment involves the production of the fermented meat product. Were produced four …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Čalová, Alice. Sledování vybraných parametrů modelových vzorků fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemie a technologie potravin / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková