Možnosti detekce kyseliny jablečné a vinné metodou HPLC – Bc. Kristýna ŠESTÁKOVÁ
Bc. Kristýna ŠESTÁKOVÁ
Diplomová práce
Možnosti detekce kyseliny jablečné a vinné metodou HPLC
Possibilities of detection malic and tartaric acids by HPLC
Anotace:
Organické kyseliny je možné detekovat několika různými metodami. Cílem práce bylo najít optimální podmínky pro stanovení kyseliny jablečné a vinné vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií s elektrochemickou detekcí. V systému byly postupně použity dvě analytické kolony AscentisTM C18, Discovery C18 a čtyři mobilní fáze. Separace probíhala v režimu obrácených fází. Slabých výsledků bylo dosaženo při …víceAbstract:
Organic acids are possible to detection with several varied methods. The aim of this thesis was to discovered optimal conditions for determination malic and tartaric acid by high performance liquid chromatography with electrochemical detection. It was tested two analytical columns AscentisTM C18, Discovery C18 and four mobile phases. The separation was proceed by/on the reverse phase chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 8. 2009
Zveřejnit od: 13. 8. 2009
Identifikátor:
12695
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 9. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠESTÁKOVÁ, Kristýna. Možnosti detekce kyseliny jablečné a vinné metodou HPLC. Zlín, 2009. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 13. 08. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 13. 8. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a ekonomika výroby tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Organické kyseliny a hliník v ovoci a ovocných šťávách
Denisa Radová -
Sekvenční frakcionace organické hmoty huminové kyseliny izolované z Leonarditu
Tomáš Krist -
Kyselina kávová jako nový fluorescenční marker kvality nápojů
Veronika Vodová -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová -
Vývoj HPLC metody stanovení psychofarmak v suché krevní skvrně pro farmakokinetické profilování
Eva Krejčířová -
Vývoj/adaptace HPLC metody s fluorescenční detekcí pro stanovení alpelisibu v krevní plasmě pro výzkumné účely
Eva Krejčířová -
HPLC stanovení organických sloučenin obsahujících aminovou skupinu jako indikátorů stárnutí potravin
Tomáš Rozman -
Stanovení monoaminů ve vzorcích mikrodialyzátu pomocí HPLC s elektrochemickou detekcí
Vítězslav Klíma