Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů – Bc. Nela Friedrichová
Bc. Nela Friedrichová
Master's thesis
Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů
Physico-chemical and microbiological properties of sewage sludge
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo zhodnotit fyzikálně-chemické a mikrobiologické parametry čistírenských kalů jako jsou rizikové prvky, persistentní organické polutanty (POP) a patogenní mikroorganismy. Naměřené hodnoty byly porovnány s limitními koncentracemi stanovenými legislativou (limitní koncentrace pro použití čistírenských kalů na zemědělskou půdu, jako bioodpad na povrch terénu či kompostování …viacAbstract:
The aim of the diploma thesis was to evaluate the physico-chemical and microbiological parameters of sewage sludge, such as risk elements, persistent organic pollutants (POPs) and pathogenic microorganisms. The measured values were compared with the limit concentrations that are set by legislation (concentration limits for the use of sewage sludge on agricultural land, as biowaste on the surface of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Aleš Hanč, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FRIEDRICHOVÁ, Nela. \textit{Fyzikálně-chemické a mikrobiologické vlastnosti čistírenských kalů}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/6g6xus/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Conservation and Use of Natural Resources / Conservation and Use of Natural Resources
Práce na příbuzné téma
-
The effect of modified starches addition on physico-chemical properties of bread and bakery products
Remziye Köpük -
Vliv přídavku ovocné složky na fyzikálně-chemické vlastnosti extrudovaných výrobků
Kateřina Prokopová -
Vliv extruzního vaření na fyzikálně-chemické vlastnosti výrobků z luštěnin
Linda Pechmanová -
Fyzikálně-chemické vlastnosti vysoce koncentrovaných vodných elektrolytů pro příští generaci nabíjecích baterií
Ondřej Kolín -
Charakterizace mléka girgentánských koz: složení, fyzikálně-chemické a technologické vlastnosti
Věra Dvořáková -
Vybrané fyzikálně-chemické vlastnosti medu
Jan Kopecký -
Fyzikálně-chemické vlastnosti a využití celozrnných mouk
Alžběta Mandová -
Chemoinformatické metodiky pro predikci fyzikálně-chemických vlastností molekul
Stanislav Geidl
Názov
Vložil
Vložené
Práva
Složky
Soubory
Mach, J.
15. 4. 2021
Mach, J.
15. 4. 2021