Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování – Bc. Karel VALOUCH
Bc. Karel VALOUCH
Diplomová práce
Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování
Monitoring the content of biogenic amines in fish collected from the catering
Anotace:
V diplomové práci byl monitorován obsah biogenních aminů v rybím mase získa-ném z restauračních provozů na území Jihomoravského kraje. V teoretické části se uvádí základní charakteristika rybích druhů s přihlédnutím k jejich zpracovaní a dále charakteristika biogenních aminů s ohledem na jejich výskyt a vliv na zdraví konzumentů. Praktická část se zabývá sběrem vzorků rybího masa a jeho následné analýzy …víceAbstract:
In this thesis was focused the content of biogenic amines in fish meat taken from restaurants in South Moravia region. In the theoretical part are described basic characteristics of fish kinds reflecting their processing and also charasteristic of biogenic amines reflecting their occurrence and influence on consumer health. Practical part is focused on collection of samples of fish meat and it?s analyzing …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
20161
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VALOUCH, Karel. Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Selective separation and sensitive quantification of histamine: Novel Approaches
Milica Gagić -
Vliv histaminu na expresi antiapoptických a proapoptických proteinů v lidských neutrofilech aktivovaných různými stimuly
Tereza Škopová