Případová studie koncepce zemědělského hospodaření v ostrovním systému s co nejvyšší energetickou a surovinovou soběstačností – Bc. Anna Falzonová
Bc. Anna Falzonová
Master's thesis
Případová studie koncepce zemědělského hospodaření v ostrovním systému s co nejvyšší energetickou a surovinovou soběstačností
Case study design of a food self-sufficient off-grid household in the Czech Republic
Anotácia:
Cílem této práce je návrh potravinově a energeticky soběstačné domácnosti v přírodních podmínkách ČR. Návrh je založen na výživových doporučeních pro muže a ženu ve věku 25–50 let a dva chlapce ve věku 10–12 let. Modelová strava se skládá z rostlinných i živočišných potravin a ze 108 % pokrývá nároky modelové rodiny na příjem energie (kJ). Celková rozloha modelového hospodářství je vypočítána na 23 …viacAbstract:
The aim of this thesis is to design a food and energy self-sufficient household located in the Czech Republic. This case study is based on nutrition demands of a man and a woman at the age of 25–50 years and two boys at the age of 10–12 years. The suggested diet consists of plant-based as well as animal-based food and covers energy needs (kJ) of the whole family by 108 %. The area of the farm is projected …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Ing. Petr Junga, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
FALZONOVÁ, Anna. \textit{Případová studie koncepce zemědělského hospodaření v~ostrovním systému s~co nejvyšší energetickou a~surovinovou soběstačností}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/6jm0l5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Agricultural Specialization / Agroecology
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Výskyt mikroorganismů v biopotravinách a sledování teplotního vlivu při výrobě raw potravin
Kateřina Michálková -
Permakultura jako forma rozvoje udržitelné lokální produkce potravin
Pavlína Boková -
Lokální produkce potravin a samozásobení jako nástroj k udržitelnosti
Nikola Peclová -
Vliv globalizované produkce potravin na chuťové preference spotřebitele
Martin Kulich -
Značka kvality Regionální potravina jako nástroj podpory lokální produkce
Klára Kubíková -
Implementace biopotravin a lokálních potravin do společného stravování
Petr MOUČKA -
Environmental Impact of Small-scale Biogas Plants in Central Vietnam
Hynek Roubík