Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti králičího masa – Aneta Vítková
Aneta Vítková
Bachelor's thesis
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti králičího masa
Production, Processing and Nutritional Properties of Rabbit Meat
Anotácia:
Bakalářská práce je zaměřena na produkci, zpracování a nutriční vlastnosti králičího masa. V dnešní době rostoucího zájmu o zdravou výživu, zdravý životní styl a udržitelnost potravinové produkce je králičí maso často zmiňováno jako atraktivní alternativa k tradičně konzumovaným druhům masa. Je to maso nutričně bohaté a pro jeho dietetické vlastnosti je doporučováno dětem a pro osoby postižené kardiovaskulárním …viacAbstract:
The bachelor thesis is focused on the production, processing and nutritional properties of rabbit meat. In today's era of growing interest in healthy eating, healthy lifestyle and sustainability of food production, rabbit meat is often mentioned as an attractive alternative to traditionally consumed meats. It is a nutritionally rich meat and is recommended for children and for people suffering from …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 12. 6. 2024
- Vedúci: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of tea extracts in the production of meat products
Aliaksandra Kharoshka -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Composition of venison and game meat for its processability to meat products
Pavlína Pěstová -
Masné výrobky ve výživě dospělých
Jana JÁNOŠKOVÁ -
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Alternativní masné výrobky
Kateřina Cahelová -
Uvolňování ftalátů z materiálů a obalů určených pro maso a masné výrobky
Julie Remencová