Plnění výživových norem při stravování dětí v mateřských školách města Brna – Jitka LUDVÍKOVÁ
Jitka LUDVÍKOVÁ
Bakalářská práce
Plnění výživových norem při stravování dětí v mateřských školách města Brna
Implementation of nutrition standards for meals for children in kidergartens in Brno
Anotace:
Cílem mé práce je zhodnotit stravování dětí a plnění výživových norem v předškolním věku v hromadném stravovacím zařízení školních jídelen mateřských škol města Brna. V teoretické části popisuji historii výživy člověka v Čechách, obecná výživová doporučení pro děti a mládež. Praktická část obsahuje analýzu plnění spotřebních košů výživových do-poručení pro děti mateřských škol v praxi s přihlédnutím …víceAbstract:
The aim of this work is to evaluate the diet of children and implementation of nutrition standards at school age in mass catering establishment of nursery schools in the Brno city. It deals with the history of human nutrition in Bohemia and the general dietary recommendati-ons for the children and youth. The practical part contains an analysis of the performance of consumer baskets of dietary recommendations …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2010
Identifikátor:
15820
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
Citační záznam
Jak správně citovat práci
LUDVÍKOVÁ, Jitka. Plnění výživových norem při stravování dětí v mateřských školách města Brna. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Nutriční hodnoty potravin v rámci jídelního lístku ve školní jídelně
Lenka Fišarová -
Návrh interiéru nově vznikající mateřské školy v Nekoři a školní jídelny, jako spojovacího prostoru k současné základní škole
Marie Pomikálková -
Možnosti a limity alternativního stravování v mateřských školách
Radka ČERMÁKOVÁ -
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Aktivizační výukové metody ve Výchově ke zdraví v tematickém okruhu Výživa s akcentem na stravovací režim a výživová doporučení
Kateřina NOVOSADOVÁ -
Výživová gramotnost u studentů středních zdravotnických škol
Aneta PŘIKRYLOVÁ