Sledování průběhu technologických změn u trvanlivých masných výrobků – Bc. Milada Vašíčková
Bc. Milada Vašíčková
Master's thesis
Sledování průběhu technologických změn u trvanlivých masných výrobků
Monitoring the course of technological changes in durable meat products
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na fermentované masné výrobky, zejména na změny jejich vlastností podmíněné složením a podmínkami zrání. Teoretická část byla věnována technologii výroby fermentovaných masných výrobků a surovině skladbě. V praktické části byly vyrobeny modelové vzorky trvanlivých fermentovaných salámů a prováděny analýzy fyzikálně-chemických parametrů. Mezi pozorované parametry patří úbytek …moreAbstract:
The presented masters theisis is focused on feremented meat products, especially their properties and their changes dependable on composition and ripening conditions. The theoretical part focused is on technology of manufacture of feremented meat products and composition. In the experimental part, model samples of durable meat salamis were prepared and physicochemiacl parameters were analyzed. The …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VAŠÍČKOVÁ, Milada. \textit{Sledování průběhu technologických změn u trvanlivých masných výrobků}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/6pkcc1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Vašíčková, Milada. Sledování průběhu technologických změn u trvanlivých masných výrobků. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková