Místní potraviny a gastronomické tradice jako nástroj podpory regionální ekonomiky – Anna Bláhová
Anna Bláhová
Diplomová práce
Místní potraviny a gastronomické tradice jako nástroj podpory regionální ekonomiky
Local food and gastronomic traditions as a support tool of the regional economy
Anotace:
Diplomová práce se zabývá lokálními potravinami a gastronomickými tradicemi, které jsou jedním z důležitých nástrojů podpory cestovního ruchu v regionech. V teoretické části práce jsou objasněny vybrané pojmy z oblasti kulinářského turismu a gastronomie, dále je vymezena ekonomická lokalizace a její vazby k regionálním potravinám, zároveň jsou v této části zmapovány konkrétní formy podpory místních …víceAbstract:
The thesis deals with local food and gastronomic traditions, which are one of the most important aspects of promoting tourism in the regions. In the theoretical part of the thesis are clarified selected terms of culinary tourism and gastronomy, further the term of economic localization is explained in general and in relation to regional food, while this section maps the specific forms of support for …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 6. 2013
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/39681
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 7. 2. 2014
- Vedoucí: Irena Tyslová
- Oponent: Markéta Dianová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/39681
Vysoká škola ekonomická v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Ekonomika a management / Arts Management
Práce na příbuzné téma
-
Nové trendy v kulturním turismu se zaměřením na kulinářský turismus v Praze
Markéta Musilová -
Specifické typy cestovního ruchu - gastroturistika a kulinářský turismus
Veronika KISTANOVÁ -
Gastronomie jako součást kulturního turismu
Rebeka Maria Kasapidu -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality
Ondřej Jansa -
Jídlo a gastronomie v rozvoji lokality (oblast Krkonoš a případ Špindlerova Mlýna)
Michaela Maňáková -
Phenomenon of Vietnamese Gastronomy in Prague
Nadezhda Novichkova -
Crisis Management in Hospitality, Gastronomy and Tourism
Sebastian Zahradník -
Sustainability in the hospitality and gastronomy industry
Nela Juhásová