Branislav Gago

Bachelor's thesis

Aktuálna problematika zrenia mäsa vo vzťahu k očakávaniam a požiadavkám zo strany spotrebiteľa

Aktuální problematika zrání masa ve vztahu k očekávání a požadavkům ze strany spotřebitele
Abstract:
Tato práce zkoumá vliv stárnutí na kvalitu masa. Rešerše je založena na přehledu současné vědecké literatury včetně studií o biochemických a senzorických změnách, které se vyskytují během stárnutí. Porovnával jsem zejména účinky zrání na mramorování, jemnost, chuť a obsah vlhkosti. Dále se diskutovalo o účincích různých procesů stárnutí, jako je stárnutí za sucha a stárnutí za mokra. Kromě toho byly …more
Abstract:
This work investigates the effect of aging on meat quality. The research is based on a review of current scientific literature, including studies on biochemical and sensory changes that occur during aging. In particular, i compared the effects of aging on marbling, tenderness, flavor and moisture content. Further, the effects of different aging processes such as dry aging and wet aging were discussed …more
Abstract:
Táto práca skúma vplyv starnutia na kvalitu mäsa. Rešerš je založený na prehľade súčasnej vedeckej literatúry vrátane štúdií o biochemických a senzorických zmenách, ktoré sa vyskytujú počas starnutia. Porovnával som najmä účinky zrenia na mramorovanie, jemnosť, chuť a obsah vlhkosti. Ďalej sa diskutovalo o účinkoch rôznych procesov starnutia, ako je starnutie za sucha a starnutie za mokra. Okrem toho …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 5. 6. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta