Filip Kalčic
Bachelor's thesis
Resveratrol - účinná složka vína
Resveratrol – effective compound of wine
Anotácia:
Resveratrol (3,4',5 -- trihydroxystilben) je přírodní polyfenolická látka přirozeně se vyskytující u řady rostlin. Nejvýznamnější zdroje pro člověka jsou réva vinná (Vitis vinifera L.) a podzemnice olejná (Arachis hypogaea L.). V rostlinách je produkován za účelem ochrany před různými formami stresu (UV záření, napadení plísní, atd.). Vzhledem k pozitivním účinkům na organismy resveratrol byl a je …viacAbstract:
Resveratrol (3,4',5 -- trihydroxystilben) is a natural phenolic compound present in variable types of plants. For humans the most important sources are Vitis vinifera L. and Arachis hypogaea L.. Resveratrol is produces in plants in order to protect from stress (UV radiation, fungal attack, etc.). Considering the positive effect of resveratrol on organisms, resveratrol has been object of intensive research …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Radomíra Střalková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení hliníku a organických kyselin s nízkou molekulovou hmotností ve víně a vzájemný vztah těchto složek
Alena Janošcová -
Obsah lignanů ve víně
Lenka Jurasová -
Vliv metody sur lie na obsah biogenních aminů ve víně
Stanislav Fruhvirt -
Vliv macerace na obsah biogenních aminů ve víně
Jiří Deml -
Těžké kovy ve víně
Jitka Maráková -
Kovy ve víně v průběhu jeho výroby
Pavel Kvapil -
Sekundarní aromatické látky ve Svatomartinských vínech
Lucie Mamráková -
Vliv extraktů z ovoce a zeleniny na produkci NO u RAW 264.7 buněk
Linda Hadincová
Názov
Vložil
Vložené
Práva