Obsah biogenních aminů v ciderech na českém trhu – Bc. Marie Szczybrochová
Bc. Marie Szczybrochová
Diplomová práce
Obsah biogenních aminů v ciderech na českém trhu
The Content of Biogenic Aamines in Ciders from Czech Microbreweries
Anotace:
Tato práce se zabývá výskytem biogenních aminů v ciderech, které jsou dostupné na českém trhu. Biogenní aminy jsou nízkomolekulární dusíkaté látky, které vznikají dekarboxylací volných aminokyselin vlivem působení dekarboxylačních enzymů, které produkují některé druhy mikroorganismů. V teoretické části byl charakterizován cider, legislativa vztahující se k ciderům a technologie výroby. Dále se teoretická …víceAbstract:
This work deals with biogenic amines in ciders, which are available on czech market. Biogenic amins are low molecular nitrogenous substances that are created by decarboxylation of free amino acids under effect of decarboxylation enzymes, which are producing some kinds of /which are produced by some kinds of microorganisms. In a theoretical part were characterized a cider, legislation and technology …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2019
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Szczybrochová, Marie. Obsah biogenních aminů v ciderech na českém trhu. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Výskyt ftalátů ve vybraných pivech po dobu jejich minimální trvanlivosti
Jana Racková -
Vybrané potraviny s delší dobou minimální trvanlivosti a hodnocení jejich jakosti
Lucie Vaškových -
Sledování jakostních parametrů u trvanlivých masných výrobků tepelně opracovaných v průběhu doby minimální trvanlivosti
Barbora KREJČIŘÍKOVÁ -
Sledování změn jakostních ukazatelů při prodloužení doby trvanlivosti tepelně opracovaných masných výrobků
Radmila Holčíková -
Mikrobiologie nefiltrovaných piv z minipivovarů a malých pivovarů a možnosti prodloužení trvanlivosti
Jolana Janíková -
Sledování růstu kulturní mikroflóry v jogurtu v průběhu minimální doby trvanlivosti
Hana LEHEROVÁ -
Biogenní aminy v pivu
Matěj Zima -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová