Veronika Tioková

Bakalářská práce

Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky

Buckwheat and the Determination of Antioxidant Activity in Buckwheat Products
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce je charakterizována pohanka setá (Fagopyrum esculetum Moench), její pěstování, chemické složení, vlastnosti a využití. Dále jsou popsány metody pro stanovení antioxidační aktivity s DPPH a obsahu volných polyfenolů pomocí činidla Folin-Ciocalteu. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na zjištění vlhkosti, stanovení antioxidační aktivity metodou s DPPH a obsahu …více
Abstract:
The theoretical part of the Bachelor thesis deals with characterization of buckwheat (Fago-pyrum esculetum Moench), its cultivation, chemical composition, properties and use plant as food or feed. Further, the methods are described for the determination of antioxidant activity with DPPH and the content of free polyphenols using the Folin-Ciocalteu reagent. The experimental part of thesis is focused …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2016
Zveřejnit od: 3. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Tioková, Veronika. Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 3.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 3. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe