Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky – Veronika Tioková
Veronika Tioková
Bakalářská práce
Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky
Buckwheat and the Determination of Antioxidant Activity in Buckwheat Products
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce je charakterizována pohanka setá (Fagopyrum esculetum Moench), její pěstování, chemické složení, vlastnosti a využití. Dále jsou popsány metody pro stanovení antioxidační aktivity s DPPH a obsahu volných polyfenolů pomocí činidla Folin-Ciocalteu. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na zjištění vlhkosti, stanovení antioxidační aktivity metodou s DPPH a obsahu …víceAbstract:
The theoretical part of the Bachelor thesis deals with characterization of buckwheat (Fago-pyrum esculetum Moench), its cultivation, chemical composition, properties and use plant as food or feed. Further, the methods are described for the determination of antioxidant activity with DPPH and the content of free polyphenols using the Folin-Ciocalteu reagent. The experimental part of thesis is focused …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2016
Zveřejnit od: 3. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Tioková, Veronika. Pohanka a stanovení antioxidační aktivity produktů z pohanky. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 3.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 3. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda