Stanovení in vitro antibakteriálního účinku třezalkového extraktu na vybraných bakteriálních kulturách – Lucie JAREMČUKOVÁ
Lucie JAREMČUKOVÁ
Bachelor's thesis
Stanovení in vitro antibakteriálního účinku třezalkového extraktu na vybraných bakteriálních kulturách
Determination of in vitro antibacterial activity of St. John´s wort extract on selected bacterial cultures
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením antibakteriálního účinku, třezalkového extraktu v laboratorních podmínkách na vybraných bakteriálních kulturách. Pro izolaci fytolátek obsažených v třezalce tečkované (Hypericum perforatum L.) byla zvolena Soxhletova extrakce. Aplikace na mikroorganismy byla zajištěna difúzní jamkovou metodou. Byla hodnocená přítomnost či nepřítomnost inhibičních zón. Výsledky …viacAbstract:
This thesis deals with the evaluation of antibacterial effect, St. John's wort extract in the laboratory conditiones on selected bacterial cultures. For the isolation of phytochemicals substances contained in St. John's wort (Hypericum perforatum L.) was chosen Soxhlet extraction. Applications for micro-organisms was ensure diffusion-hole method. It was the presence or absence of inhibition zones. …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2016
Zverejniť od: 25. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 5. 2016
- Vedúci: doc. Ing. Václav Krpeš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
JAREMČUKOVÁ, Lucie. \textit{Stanovení in vitro antibakteriálního účinku třezalkového extraktu na vybraných bakteriálních kulturách}. Online. Bakalárska práca. Ostrava: Ostravská univerzita, Faculty of Science. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/6wntnr/.
Jak správně citovat práci
JAREMČUKOVÁ, Lucie. Stanovení in vitro antibakteriálního účinku třezalkového extraktu na vybraných bakteriálních kulturách. Ostrava, 2016. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biology / Experimental Biology
Práce na příbuzné téma
-
Obsah hypericinu v třezalce tečkované (Hypericum perforatum L.) v průběhu vegetačního období
Kateřina Zinková -
HPLC analýza aromatických látek odvozených od antrachinonu v třezalce tečkované (Hypericum perforatum L.)
Iva Houdková -
Možnosti využití třezalky tečkované (Hypericum perforatum L.) pro přípravu zdraví prospěšných produktů
Kateřina Zinková -
Účinné látky rodu Hypericum
Miluše ČÍŽKOVÁ -
Hodnocení vlivu antibakteriálního účinku šalvějového extraktu na vybraných bakteriálních kulturách
Vladěna CHORZEMPOVÁ -
Srovnání kolonizace kořenů rhizosférními mikroorganismy v konvenčně a ekologicky ošetřovaných vinohradech
Kateřina Millerová -
Bioleaching - metoda extrakce kovů pomocí živých organismů
Petra Doskočilová -
Vliv extracelulárních komponent bakterie Micrococcus luteus na extrakci půdních mikroorganismů
Jana Kučerová