Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky – Martin Beták
Martin Beták
Bakalářská práce
Jedlé kvety a ich rizikové obsahové látky
Jedlé květy a jejich rizikové obsahové látky
Anotace:
Tato práce sa zaoberá charakteristikou jedlých květů, ich použitím v gastronomii, rizikami spojenými s konzumácí jedlých květů, obsahovými látkami. Tato práce obsahuje 17 různých rostlin a jejich botanický opis, obsahové látky a jejich nároky na pěstovaní. Jsou tady popsané obsahové látky a ich funkcím v lidském organizmě (primární metabolity, sekundární metabolity) a ich léčivý, popřípade škodlivý …víceAbstract:
This thesis deals with characteristic of edible flowers, its usage in gastronomy, risks that comes with consuming edible flowers and containig substances of edible flowers. This thesis contains 17 different plants with closer look of botanica description, containing substances of particular sieces and conditions for cultivation. There are described functions of speciffic containing substances such …víceAbstract:
Táto bakalárska práca sa zaoberá charakteristikou jedlých kvetov, ich použitím v gastronómií, rizikami spojenými s konzumáciou jedlých kvetov, obsahovými látkami. Táto práca obsahuje 17 rôznych rastlín a ich botanický popis, obsahové látky a ich nárokmi na pestovanie. Sú tu popísané obsahové látky a ich funkcia v ľudskom organizme (primárne metabolity, sekundárne metabolity) a ich liečivý, poprípade …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jarmila Neugebauerová, Ph.D.
- Oponent: Anna Němcová, Dr. Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví