Izolace a identifikace mléčných proteinů chromatografickou metodou – Bc. Filip Škrobák
Bc. Filip Škrobák
Diplomová práce
Izolace a identifikace mléčných proteinů chromatografickou metodou
Isolation and Identifiaction of Milk Proteins by Chromatograhy
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá problematikou mléčných proteinů. Obecně popisuje základní použití v potravinářství, chemické složení a analytické metody. Přesněji se soustředíme na postupy pro jejich izolaci a identifikaci pomocí chromatografie. Během vlastní práce bylo stanoveno mnoho vzorků. Výsledkem práce je souhrn metod popisující postupy izolace a i konečné frakce izolovaných proteinů. Byla odzkoušena …víceAbstract:
This thesis deals with the milk proteins. Generally describes the basic use in the food in-dustry, chemical composition and analytical methods. Strictly concentration for isolation and identification by chromatography. During their work was the determination of many samples. The result is a collection of methods describing the procedures of isolation and even the final fraction of isolated proteins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2014
Zveřejnit od: 2. 5. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Věra Halabalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Škrobák, Filip. Izolace a identifikace mléčných proteinů chromatografickou metodou. Zlín, 2014. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání laboratorních vyšetřovacích metod vysokoúčinné kapalinové chromatografie a kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií pro stanovení cytostatik při léčbě pacientů s myeloidní leukémií
Naďa Valošková -
Fusariové mykotoxiny v cereáliích a matriční efekty spojené s jejich stanovením s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Barbora Prokopová -
Charakterizace lipidů v biologických vzorcích s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní spektrometrie
Magdaléna Ovčačíková -
Využití tandemu plynové chromatografie - hmotnostní spektrometrie pro screening reziduí pesticidů v potravních doplňcích
Dana Hájková -
Superkritická fluidní chromatografie a hmotnostní spektrometrie v analýze nových syntetických drog
Veronika ŽIHLOVÁ -
Stanovení proteinových markerů Alzheimerovy nemoci metodou tandemové hmotnostní spektrometrie
Jaromír Stráník -
Využití kapalinové chromatografie a vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie při hodnocení kvality a bezpečnosti potravin a krmiv
Aneta Bumbová -
Využití hmotnostní spektrometrie při stanovení anorganických sirných látek u bakterie Acidithiobacillus ferrooxidans
Štěpánka Štrajtová