Jakub Kopečný

Bachelor's thesis

Využití kmínu a kmínových silic v potravinářském průmyslu

Usage of caraway and caraway essential oils in the food industry
Abstract:
Závěrečná práce se zabývá kmínem kořenným (Carum carvi L.), především obsahovými látkami jako je obsah silice a jeho využití v potravinářství, potažmo ve kvasném průmyslu. Práce se také zabývá potencionálním zužitkováním antioxidačních, antimikrobiálních a antimykotických vlastností kmínu v potravinářských výrobcích. Praktická část byla zaměřena na metody stanovení obsahu silic. Sledováno bylo 535 …more
Abstract:
The aim of this bachelor's thesis is caraway (Carum carvi L.), mainly its essential oil content and its use in the food industry, especially in the fermentation industry. The research part of this thesis deals with the potential utilization of the antioxidant, antimicrobial and antifungal properties of caraway in food products. The practical part was focused on methods for determination of essential …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.
  • Reader: Barbora Kudláčková, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta