Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí – Bc. Jan Vlach
Bc. Jan Vlach
Diplomová práce
Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí
Effect of temperature on the content of B vitamins in flour and yeast
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vitamíny skupiny B obsaženými v mouce a droždí. Teoretická část této práce je věnována technologii výroby mouk a droždí. Dále je zde popsáno složení mouky a droždí a možnosti stanovení jednotlivých složek. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci separace vitamínů řady B pomocí kapalinové chromatografie a na optimalizaci přípravy vzorku k analýze. Vybrané podmínky byly …víceAbstract:
B vitamins in the flour and in the yeast are the subject of this thesis. The production technology of flour and the yeast, the chemical composition of flour and yeast, and the possibility of determination of the individual components are described in the theoretical part. The experimental part is focused on optimization of the separation of vitamin B by liquid chromatography and on optimization the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vlach, Jan. Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj metody pro stanovení vybraných vitamínů metodou kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní detekcí
Romana UŘINOVSKÁ -
Vitaminy v obilovinách
Markéta Cirusová -
Vitaminy rozpustné ve vodě a metody jejich stanovení
Ludmila Řezáčová -
Stanovení biologicky významných látek v rostlinách tradiční asijské medicíny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Eliška Krejzová -
Stanovení v tuku a ve vodě rozpustných vitaminů metodou vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Bayanmunkh ALTANGEREL -
Vitaminy v jedlém hmyzu
Veronika Valášková -
Chromatografické stanovení vitaminu E pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie
Lenka JELÍNKOVÁ -
Využití vysokoúčinné kapalinové chromatografie v asistované reprodukci
Petra Drábková