Bc. Jan Vlach

Diplomová práce

Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí

Effect of temperature on the content of B vitamins in flour and yeast
Anotace:
Diplomová práce se zabývá vitamíny skupiny B obsaženými v mouce a droždí. Teoretická část této práce je věnována technologii výroby mouk a droždí. Dále je zde popsáno složení mouky a droždí a možnosti stanovení jednotlivých složek. Experimentální část je zaměřena na optimalizaci separace vitamínů řady B pomocí kapalinové chromatografie a na optimalizaci přípravy vzorku k analýze. Vybrané podmínky byly …více
Abstract:
B vitamins in the flour and in the yeast are the subject of this thesis. The production technology of flour and the yeast, the chemical composition of flour and yeast, and the possibility of determination of the individual components are described in the theoretical part. The experimental part is focused on optimization of the separation of vitamin B by liquid chromatography and on optimization the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
  • Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vlach, Jan. Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická