Kateřina Janoušová

Bakalářská práce

Bio-chmel v podmínkách ČR a jeho perspektivy

Bio-hop in the Czech Republic and its perspectives
Anotace:
V komerční produkci se pěstuje chmel otáčivý (Humulus lupulus L.). Chmel je dvoudomá bylina s pravotočivou liánou, která pro svůj růst vyžaduje oporu. Na stanovišti ho máme okolo 20 až 30 let a dosahuje výšky od 3 do 7 metrů, podle konstrukce, na které se pěstuje. Pro komerční produkci jsou požadovány pouze samičí rostliny. Z rostliny se používají chmelové šištice, a to především k výrobě piva. Šištice …více
Abstract:
In commercial production is cultivate hop species Humulus lupulus L. Hops are a dioecious herb with a clockwise creeper that requires support for its growth. We have it on the site for about 20 to 30 years and it reaches a height of 3 to 7 meters, depending on the construction on which it is grown. Only female plants are required for commercial production. Hop cones are used from the plant, mainly …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Dvořák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses 7bxcx2 7bxcx2/2
17. 7. 2020
Složky
Soubory
Mach, J.
18. 7. 2020
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.