Využití odpadu ze zpracování kávy – Bc. Alena ŠKULTETYOVÁ
Bc. Alena ŠKULTETYOVÁ
Diplomová práce
Využití odpadu ze zpracování kávy
Recovery of waste from coffee processing
Anotace:
Stále se zvyšující lidská populace klade čím dál vyšší nároky na zemědělskou produkci. Plocha kvalitní orné půdy je však omezená. Hnojení či zušlechťování méně kvalitní půdy s sebou nese nevýhodu vysoké finanční zátěže, proto se čím dál častějiskloňuje využití možných odpadních materiálů pro vylepšení vlastností půd. Mezi slibnésuroviny se řadí i zbytky z pražení a konzumace kávy. Jejich možné využití …víceAbstract:
The ever-increasing human population is placing increasing demands on agricultural production. However, the area of good quality arable land is limited. The fertilisation or improvement of poorer quality soils carries the disadvantage of a high financial burden, which is why the use of possible waste materials to improve soil properties is increasingly being considered. Residues from coffee roasting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 11. 2023
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Hana Auer Malinská, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠKULTETYOVÁ, Alena. Využití odpadu ze zpracování kávy. Ústí nad Labem, 2023. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biologie / Aplikovaná biologie a ekologie
Práce na příbuzné téma
-
Detekce napadení ječmene listovými chorobami pomocí infračerveného termálního zobrazování, zobazovací fluorescence chlorofylu, UV-stínění fluorescence chlorofylu a hyperspekrálního zobrazování
Kateřina Holzmannová -
Využití parametrů fluorescence chlorofylu pro posuzování fyziologického stavu lesních dřevin
Adriana Dobšíková -
Detekce houbových chorob ječmene pomocí zobrazovací fluorescence a termálního zobrazování
Kateřina Holzmannová -
Vliv zasolení na obsah fotosynteticky aktivních pigmentů a fluorescence chlorofylů u vybraných druhů zelenin
Marek Malák -
Detekce napadení obilnin listovými chorobami pomocí termálního zobrazování, zobrazovací fluorescence a spektrální odrazivosti
Jiří Mezera -
Kávové slupky a jejich využití
Natálie Podešvová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv zpracování na kvalitativní parametry daných vzorků kávy (Coffea sp.; Rubiaceae)
Maria Kurenkova