The Comparative Study of English and Czech Idioms – Mgr. Veronika Dvořáková
Mgr. Veronika Dvořáková
Bachelor's thesis
The Comparative Study of English and Czech Idioms
The Comparative Study of English and Czech Idioms
Abstract:
Bakalářská práce představuje srovnávací studii idiomů. Zabývá se dvěma konkrétními skupinami anglických a českých idiomů – barvami a potravinami. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány vlastnosti idiomů, jejich klasifikace a také jsou uvedeny definice termínu idiom ze slovníků i odborných lingvistických prací. Praktická část se zabývá analýzou idiomů. Metoda …moreAbstract:
The bachelor thesis is a comparative study of idioms. It deals with two groups of English and Czech idioms – colours and food. The thesis is divided into two parts – the first one performs a theoretical background and it contains description of the properties of idioms as well as their classifications by the linguists. The term idiom is then defined and the definitions used come either from the dictionaries …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2010
Identifier:
https://is.muni.cz/th/zsnuw/
Thesis defence
- Date of defence: 10. 6. 2010
- Supervisor: doc. PhDr. Naděžda Kudrnáčová, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasaryk University
Faculty of ArtsBachelor programme / field:
Philology / English Language and Literature
Theses on a related topic
-
A Comparative Study of English and Czech Idioms
Radka Petrlíková -
Small Animals in Czech, English and German Idioms
Markéta Kubiesová -
Barva u vína
Klára Kožušníková -
Barva masa jatečných zvířat v procesu technologie zpracování
Michaela Kurková -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera -
Sustainable practices in vegan restaurants in Yogyakarta regarding food sourcing, food packaging and waste
Bianka ORENDÁŠOVÁ