Technologické vlastnosti slepičích vajec – Tereza Hrozová
Tereza Hrozová
Bakalářská práce
Technologické vlastnosti slepičích vajec
Technological Properties of Hen Eggs
Anotace:
Bakalářská práce se zabývala technologickými vlastnostmi slepičích vajec, metodami jejich stanovení a ovlivňujícími faktory. Slepičí vejce mají výborné funkční vlastnosti jako je například schopnost tvorby pěny, gelu a emulze, díky kterým jsou surovinou pro mnoho potravinářských výrobků. Šleháním vaječného bílku vzniká pěna, která dodává jemnou a nadýchanou strukturu. Šlehatelnost a trvanlivost pěny …víceAbstract:
Bachelor’s thesis deals with technological properties of hen’s eggs, methods of determination and factors that influence them. Hen eggs have great functional properties for example foam, gel and emulsion formation ability, due to which eggs are ingredient for many food products. A foam is formed by whipping egg white. This foam makes light and airy structure. Foaming capacity and foam stability are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Functional and Environmental Properties of High-Temperature Biochar
Anežka Sedmihradská -
Slepičí vejce a jejich obecné, funkční a nutriční vlastnosti
Miloslav PECH -
Reologické vlastnosti žloutků slepičích vajec v průběhu skladování
Lucie Pavková -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva
Kateřina Černá -
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková -
Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin
Zdeňka Fikarová