Tereza Hrozová

Bachelor's thesis

Technologické vlastnosti slepičích vajec

Technological Properties of Hen Eggs
Abstract:
Bakalářská práce se zabývala technologickými vlastnostmi slepičích vajec, metodami jejich stanovení a ovlivňujícími faktory. Slepičí vejce mají výborné funkční vlastnosti jako je například schopnost tvorby pěny, gelu a emulze, díky kterým jsou surovinou pro mnoho potravinářských výrobků. Šleháním vaječného bílku vzniká pěna, která dodává jemnou a nadýchanou strukturu. Šlehatelnost a trvanlivost pěny …more
Abstract:
Bachelor’s thesis deals with technological properties of hen’s eggs, methods of determination and factors that influence them. Hen eggs have great functional properties for example foam, gel and emulsion formation ability, due to which eggs are ingredient for many food products. A foam is formed by whipping egg white. This foam makes light and airy structure. Foaming capacity and foam stability are …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta