Tereza Hrozová
Bachelor's thesis
Technologické vlastnosti slepičích vajec
Technological Properties of Hen Eggs
Abstract:
Bakalářská práce se zabývala technologickými vlastnostmi slepičích vajec, metodami jejich stanovení a ovlivňujícími faktory. Slepičí vejce mají výborné funkční vlastnosti jako je například schopnost tvorby pěny, gelu a emulze, díky kterým jsou surovinou pro mnoho potravinářských výrobků. Šleháním vaječného bílku vzniká pěna, která dodává jemnou a nadýchanou strukturu. Šlehatelnost a trvanlivost pěny …moreAbstract:
Bachelor’s thesis deals with technological properties of hen’s eggs, methods of determination and factors that influence them. Hen eggs have great functional properties for example foam, gel and emulsion formation ability, due to which eggs are ingredient for many food products. A foam is formed by whipping egg white. This foam makes light and airy structure. Foaming capacity and foam stability are …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Functional and Environmental Properties of High-Temperature Biochar
Anežka Sedmihradská -
Slepičí vejce a jejich obecné, funkční a nutriční vlastnosti
Miloslav PECH -
Reologické vlastnosti žloutků slepičích vajec v průběhu skladování
Lucie Pavková -
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Vliv surovin na vlastnosti mechanicky kypřeného pečiva
Kateřina Černá -
Vliv doby skladování na vybrané fyzikální vlastnosti vajec
Jana Strnková -
Vlastnosti vaječných hmot využitelných jako nutričně obohacující složky potravin
Zdeňka Fikarová