Petr SVOBODA

Bakalářská práce

Stravitelnost netradičních cereálií

Digestibility of non-traditional cereals
Anotace:
Bakalářská práce byla zaměřena na stravitelnost vybraných cereálií. Dalším cílem bylo samotné stanovení stravitelnosti metodou in vitro, popela a sušiny u vybraných vzorků obilovin. V této práci je také obsažena charakteristika základních druhů obilnin a obecně jejich stavba. Jsou zde také charakterizovány základní živiny a popsán proces jejich vstřebávání v trávicím traktu člověka.
Abstract:
Bachelor's thesis was focused on the in vitro digestibility of selected cereals. Another objective was to determine the ash and dry matter in samples of cereals. This work also includes characterization of basic grain types and their general construction. They are also characterized by the essential nutrients and the process of their absorption in the gastrointestinal tract of humans is described.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 22782

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
  • Vedoucí: Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SVOBODA, Petr. Stravitelnost netradičních cereálií. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma