František NERAD
Bakalářská práce
Ječmen jako funkční potravina
Barley as the functional food
Anotace:
Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál ječmene jako funkční potraviny a to vzhledem k obsahu rozličných biologicky aktivních látek s možným farmakologickým využitím. Úvodní část práce se zaměřuje na obecné informace týkající se ječmene a na jeho obecný význam a využití. Další část hodnotí potravinářský ječmen a šlechtění bezpluchých odrůd, které jsou pro výrobu funkčních potravin nejvhodnější …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis was evaluation of the barley potential as functional food with respect to contents of various biologically active matters with possible pharmacological effects. The introductory parts of the thesis were focused on general information about barley and its importance and utilization. The following part evaluated barley for food applications and breeding programs of glumeless …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Bártová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
NERAD, František. Ječmen jako funkční potravina. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Agroekologie
Práce na příbuzné téma
-
Netradiční rostlinné oleje ve výživě člověka a jejich zdravotně preventivní význam
Karolína HÁLOVÁ -
Technologie pěstování a hnojení ječmene (Hordeum) s cílem maximální kvality produktu a jeho využití pro výrobu doplňku stravy "zeleného ječmene"
Magdaléna DARDOVÁ -
Netradiční způsoby využití ječmene
Kateřina Hrozová -
Beta-glukany a determinanty kardiovaskulárních onemocnění
Jana Koloničná -
Význam beta-glukanů v humánní výživě
Aneta Rezková -
Obsah beta-glukanů a pentosanů v odrůdách ječmene
Simona Orságová
Název
Vložil
Vloženo
Práva