Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku. – Bc. Alena BRABCOVÁ
Bc. Alena BRABCOVÁ
Diplomová práce
Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.
Antioxidant capacity of the fruits of sea-buckthorn, apple rose and saskatoon berry.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá obsahem antioxidantů a polyfenolů ve vybraných odrůdách rakytníku, muchovníku a dužnatých růží. Teoretická část obsahuje stručnou charakteristiku jádrového ovoce. Popis rakytníku, muchovníku a dužnaté růže, chemické složení a význam těchto léčivých rostlin ve výživě člověka. V praktické části jsou pak vyhodnoceny výsledky laboratorních analýz a srovnány s literaturou. Na základě …víceAbstract:
This thesis deals with the content of antioxidants and polyphenols in selected cultivars of sea buckthorn, saskatoon berry and roses. The theoretical part contains the description of pome fruit, particularly saskatoon berry, sea buckthorn and rose-flesh fruit. The theoretical part contains a brief description of pome fruit. Description of sea buckhtorn, saskatoon berry and appel rose, chemical composition …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2011
Identifikátor:
22600
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BRABCOVÁ, Alena. Antioxidační kapacita v plodech rakytníku, dužnatých růží a muchovníku.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 11. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin